Det lyder måske lidt mærkeligt i dine ører da mange virksomheder kører på lavt blus og mange medarbejdere holder ferie. Men dette kan vendes til en fordel. Lad mig forklare: Juli og august er de to måneder om året hvor rigtig mange ansatte bruger deres tid, hvis de ikke er på ferie, til at komme i bund med mange af de ting, som de er kommet bagud med i løbet af det første halvår. Kunder og leverandører fylder ikke så meget i disse måneder for mange virksomheder. Derfor er der også mere tid til at sætte en rekrutteringsproces i gang og sikre at virksomheden er klar på personalefronten inden andet halvår for alvor går i gang. Som kandidatmarkedet er og har været i et godt stykke tid er det ikke nemt at finde de helt rette medarbejdere. Arbejdsløsheden er historisk lav og størstedelen af de danske virksomheder leder efter dygtige medarbejdere. Derfor gælder det om at bruge de fordele der ligger og venter på en. Her er nogle fordele ved at rekruttere i sommermånederne:

  • De fleste virksomheder har mere tid nu end resten af året til at være grundige når det drejer sig om ansættelser.
  • Mange virksomheder rekrutterer ikke om sommeren hvilket betyder at netop din rekruttering kan få mere opmærksomhed fra de potentielle kandidater, da de ikke bliver bombarderet med jobtilbud/jobannoncer.
  • Rigtig mange bruger sommeren på at evaluere deres liv og hermed også deres karriere/arbejdsliv. Det betyder at flere vil være lydhøre overfor andre jobmuligheder.
  • Det er nemmere at få arrangeret jobsamtaler da arbejdsopgaverne mange steder er mindre. Selvom mange holder ferie i disse to måneder så er normalen ikke mere end 3 uger. Det vil sige at der er et vindue på 5 uger hvor det er lettere at komme i kontakte med de rette medarbejdere.

Så hvis du sidder i en rolle hvor du ved at der skal ansættes nye medarbejdere i virksomheden i løbet af de næste 6 måneder så udnyt muligheden og kom i kontakt med de bedste kandidater, mens dine konkurrenter ligger på stranden.

De bedste sommerhilsner fra et varm kontor i Nordsjælland.

P.S. Jeg holder ikke ferie før medio august så hvis du har brug for råd eller har spørgsmål så giv mig et kald på 26767644.

Jens